Elektro-Palomäki ky
Elektro-Palomäki 30 vuotta

Alku vuonna 1981

Toiminimi Elektro-Palomäki teki elinkeinoilmoituksen 13.4.1981

Kymmenen päivää aikaisemmin oli Ilmajoella toimiva VS-Yhtiöt asetettu konkurssiin ja automaatiopuolelta meitä siirtyi muutama henkilö perustamani toiminimen palvelukseen

Yritys pyrittiin rekisteröimään nimellä Elepal, mutta joku Elpa Oy oli jo olemassa ja lopuksi kaupparekisteriin tulimme nimellä Elektro-Palomäki ky


Tietotekniikka kehittyy

Ensimmäinen oma tietokone oli henkilökohtaisten tietokoneiden "huippua" tuohon aikaan edustava Osborne OCC1, maailman ensimmäinen "kannettava" tietokone, nykykäsityksen mukaan lähinnä raahattava. Rammia upeat 64 kilotavua ja massamuistina kaksi 180k lerppuasemaa ;)

Muuten, samana vuonna vasta maailmalla julkistettiin ensimmäinen IBM-PC

Jonkinlainen vaikutus Osbornen suoritintyypillä Zilog Z80 saattaa olla myöhempiin tuotekehittelyihinkin. CPU-kortissa käytimme pitkään Zilog Z180-prosessoria. Nationalin NS800 ja Hitachin HD64180 ovat myös aikojen saatossa olleet käytössä - nämäkin Z80-koodia käyttäviä.


Eri teollisuuden alat

Ensimmäiset urakat tehtiin minkinrehutehtaiden automatisoinnista. Pian tarvitsi Vesi-Sepon pohjalta perustetut yritykset vesihuoltolaitosten sähköistyksen ja automaation asiantuntemusta ja palvelimme silläkin alalla vuosia.

Pääpaino on vuosien mittaan ollut välillä kuljetinjärjestelmien automatiikassa, betoniasemissa ja muissa punnitukseen perustuvilla prosesseissa.

Oma alansa on vielä kiinteistöautomaatio - lähinnä kylmä- ja pakkastilat elintarviketeollisuudelle.

Erilaisista prosesseista huolimatta ohjauksien ydin on kuitenkin usein hyvin samantyyppinen: Punnituselektroniikka ja ala-asemat liitettynä EmpView-valvontajärjestelmään.

13.4.2011 Martti Palomäki

©2004-2017 Elektro-Palomäki ky -